Під час навчання в семінарії у нас щонеділі були богослужіння. На одному з них ми співали гімн “Великий наш Бог”, і я звернула увагу на трьох викладачів, які виконували цей гімн натхненно та захоплено. Їхні обличчя випромінювали радість, можливу лише тоді, коли люди щиро і палко вірять у Бога. Минули роки, і всі троє пройшли через невиліковну хворобу. Але віра допомогла їм вистояти і стати добрим прикладом для інших.

Сьогодні спогади про цих викладачів надихають мене продовжувати йти вперед усупереч усім випробуванням. Але це лише мала частина багатьох надихаючих історій людей, які жили вірою. Вони дотримувалися вказівки автора Послання до євреїв дивитися на Христа, “що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста” (Євр. 12:2).

Коли випробування (переслідування або життєві труднощі) заважатимуть нам рухатися вперед, згадаймо приклад тих, хто повірив Божому Слову і поклався на Його обітниці. “Біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами” (в. 1), памʼятаючи про Господа і багатьох інших, хто пройшов перед нами і зміг встояти. “Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір… щоб ви не знемоглись, і не впали на душах своїх”, – переконує автор (в. 3).

Мої викладачі, які сьогодні радіють на небесах, швидше за все, сказали б: “Життя по вірі того варте. Продовжуйте йти”.