Оцінюючи черговий стіс написаних творів своєї групи в коледжі, я звернув увагу на одну роботу. Як добре вона була написана! Однак незабаром до мене дійшло, що робота надто хороша. Пошук в інтернеті показав, що твір скопійований з онлайн-джерела.

Я відправив студентці електронного листа, у якому повідомив, що її хитрість розкрита. За твір вона отримувала нуль, але я дозволив їй написати новий і таким чином реабілітуватися. Вона відповіла: “Вибачте. Мені дуже соромно. Дякую вам за доброту, якої я не заслуговую”. У відповідь я написав, що ми щодня користуємось Божою добротою. Як я міг відмовити їй у доброті?

Бог дійсно щодня посилає нам безліч Своїх дарів. Але найголовніше – Божа благодать дає нам спасіння. Апостол Петро сказав: “Ми віруємо, що спасемося благодаттю Господа Ісуса” (Дії 15:11). Апостол Павло писав, що благодать дає нам перемогу над гріхом: “Гріх не панує над вами, ви бо не під Законом, а під благодаттю” (Рим. 6:14). В іншому місці Петро пише, що благодать дає нам можливість служити своїм братам і сестрам: “Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті” (1 Петр. 4:10).

Благодать. Щедрий Божий дар (Еф. 4:7). Будемо пам’ятати про нього, щоб так само щиро любити та підтримувати інших.