Що відчуває людина, коли вона ходить у взутті членів королівської родини? Анжела Келлі, дочка портового вантажника та медичної сестри, знає про це не з чуток. Вона була офіційним гардеробником покійної королеви Єлизавети упродовж останніх двох десятиліть життя монархині. Один з її обов’язків полягав у необхідності розношувати нові туфлі для похилої королеви, прогулюючись у них по території палацу. Для цього була причина: співчуття до літньої жінки, якій іноді доводилося довго стояти на церемоніях. Завдяки тому, що вони носили однаковий розмір взуття, Келлі змогла врятувати королеву від дискомфорту.

Особистий підхід Келлі до королеви Єлизавети нагадав мені тепле заохочення апостола Павла до церкви в Колосах: “Зодягніться… у щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння” (Кол. 3:12). Якщо наші життя “збудовані на” Ісусі (Кол. 2:7), ми стаємо, “як Божі вибранці, святі та улюблені” (Кол. 3:12). Він допомагає нам скинути з себе “людину стародавню” та “зодягнутися в нову” (вв. 9-10), стати тими, хто любить і прощає інших, тому що Бог полюбив і простив нас (вв. 13-14).

Навколо нас усі ті, хто потребує, аби ми виявляли до них співчуття в щоденних життєвих труднощах. Якщо ми це робимо, то ходимо у взутті Царя, Ісуса, Який завжди виявляє до нас співчуття.