Зазвичай ніхто не вважає метеликів гучними створіннями. Наприклад, помахи крил одного метелика-монарха практично не чутні, але в мексиканських тропічних лісах, де багато з них починають своє коротке життя, їхні колективні помахи є напрочуд гучними. Коли мільйони метеликів-монархів одночасно махають крилами, це звучить, наче бурхливий водоспад.

Схожий опис міститься у Святому Письмі. У видінні пророк Єзекіїль побачив чотири крилаті істоти. Хоча їх було менше, ніж метеликів, він каже, що звук їхніх крил був, “як шум великої води” (Єз. 1:24). Коли створіння завмерли і опустили крила, Єзекіїль почув Божий голос, який закликав його говорити до ізраїльтян Божі слова” (Єз. 2:7).

Єзекіїлю, як і іншим старозавітним пророкам, було доручено говорити правду Божому народу. Сьогодні Господь просить нас усіх ділитися істиною про Його добрі діла в нашому житті з тими, кого Він нам посилає (1 Петр. 3:15). Іноді Божий заклик ділитися Його істиною звучатиме “гучно”, як шум водоспаду, а іноді – тихо, наче шепіт. У будь-якому разі нам треба слухати, як це робив пророк Єзекіїль – з вухами, налаштованими на те, щоб почути, що Бог хоче, аби ми розказали іншим.