Жінка врятувала Руді з притулку для тварин за кілька днів до евтаназії, і пес став її компаньйоном. Десять років Руді спокійно спав біля ліжка Лінди, але потім почав стрибати поруч і лизати їй обличчя. Лінда сварила його, але щоночі Руді повторював свою поведінку. “Згодом він почав стрибати мені на коліна, щоб лизати обличчя щоразу, коли я сідала”, – сказала жінка.

Лінда почала замислюватись над тим, наскільки наполегливим був Руді, і що він завжди лизав її в одне й те саме місце на щелепі. Зрештою, вона пішла на обстеження до лікаря, який виявив мікроскопічну пухлину (рак кістки). Лікар сказав, що якби вона чекала довше, то, ймовірно, це б могло її вбити. Лінда довірилась інстинктам Руді, і була щаслива, що це зробила.

У Святому Письмі неодноразово мовиться, що довіра Богу веде до життя і радості. Псалмоспівець каже: “Блаженна людина, що Бога вчинила своєю твердинею” (Пс. 39:5). У деяких перекладах текст звучить ще виразніше: “Щасливі ті, хто покладається на Господа” (в. 5). Слово “щасливий” означає достаток і велику радість.

Якщо ми довіряємо Богу, кінцевим результатом є глибоке, справжнє щастя. Ця довіра може прийти нелегко, і результати можуть бути не такими, як ми собі уявляємо. Втім, якщо ми довіримось Богу, то будемо дуже щасливі.