Нарешті скінчилась Друга Світова війна. Але молодий лейтенант Японської Імперської армії Хіроо Онода, хто перебував на одному з філіппінських островів, не знав про капітуляцію Японії. Було зроблено кілька спроб вислідкувати лейтенанта. Біля його сховиська скидали листівки, в яких повідомлялося про кінець війни. Але Онод, що у 1945 році отримав наказ залишатися на острові й вести партизанську війну, відмовлявся вірити листівкам, сприймаючи їх як спробу виманити його. Він не здавався аж до березня 1974 року – майже 30 років після закінчення війни. Нарешті його колишній безпосередній командир приїхав на Філіппіни, особисто скасував наказ і офіційно звільнив лейтенанта від військових обов’язків. Лише тоді Онода повірив у те, що війна скінчилась.

Що стосується благої звістки про Ісуса Христа, то багато хто й досі не чули або не вірять, що Він “смерть зруйнував, і вивів на світло життя та нетління Євангелією” (2 Тим. 1:10).

Є ті, хто потребують, щоб їм сповістили славну новину про Христову перемогу над гріхом і смертю. Спочатку, можливо, вони сприймуть ваші слова із скептицизмом або сумнівом, але не занепадайте духом! Уявіть лише, яку вони отримають свободу, коли Христос просвітить їх розум духовним пізнанням, і вони зрозуміють, нарешті, що війна за їх душу переможно закінчилась!