Я живу у Британії, тому не дуже боюся сонячних опіків. Зрештою, сонце в цій країні часто сховане за товстим шаром хмар. Але нещодавно я побувала в Іспанії, де швидко відчула уразливість своєї блідої шкіри перед сонцем. На сонці я могла перебувати не більше десяти хвилин – відразу ж ховалась під парасольку!

Замислившись про пекуче середземноморське сонце, я почала глибше розуміти значення такого образу Господа Бога, як “тінь по правиці”. Жителі Близького Сходу знають, що таке невпинне пекуче сонце, і дуже потребують захисту від його безжальних променів.

Автор Псалма 121 використовує образ тіні відносно Бога, і це можна вважати молитовним спілкуванням з Господом на рівні серця. Це також діалог з самим собою про Божу ласкавість та вірність. Ми можемо використовувати цей Псалом у молитві для зміцнення віри в те, що Господь створює над нами захисне покривало і ніколи нас не полишить. Ми завжди можемо знайти в Ньому безпеку, подібно до того як знаходимо під парасолькою захист від пекучого сонця.

Підведіть очі до “Господа, що вчинив небо й землю!” (Пс. 121:1-2). Ви завжди можете отримати від Нього захист, полегшення та відновлення – чи то в часи нещадної зливи, чи то в часи безжальної спекоти.