Якось мій син прийшов зі школи і протягнув мені аркуш паперу. Його очі блищали від радості. То був тест з математики, на якому червоною пастою було виведено 100%. Коли ми розглядали тест, син розповів, що залишалось ще три питання, коли вчителька сказала, що час скінчився. Спантеличена, я спитала сина, як же йому вдалося отримати максимальний бал. “Вчителька явила мені благодать, – відповів син. – Вона дозволила мені закінчити тест”.

Ми почали з сином обговорювати значення благодаті, і я вказала йому, що Бог, являючи благодать, дав нам через Ісуса Христа те, чого ми аж ніяк не заслужили. І Він спас нас від того, на що ми заслуговували. Ми заслуговували на смерть через свій гріх (Рим. 3:23). Але Слово Боже говорить, що “Бог доводить Свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були ще грішниками” (Рим. 5:8). Ми були негідними, але Ісус – святий та безгрішний – віддав Своє життя, щоб позбавити нас покарання за наші гріхи, і щоб ми могли вічно жити на небесах.

Вічне життя – то Божий дар. Воно не є чимось таким, що потрібно заробити, заслужити. Бог спас нас Своєю ласкою через віру в Господа Ісуса Христа (Еф. 2:8-9).