Коли ми стикаємося в Біблії зі списками імен, то відчуваємо спокусу пропустити їх. Але можна знайти духовні скарби у таких текстах, як, наприклад, список імен 12 учнів, яких Ісус покликав служити в Його Ім’я. В цьому списку чимало знайомих імен. Симона Ісус назвав Петром, що значить “скеля”. Брати Яків та Іван були рибалками. Юда Іскаріот виявився зрадником. Але дуже легко пропустити те, що митар Матвій та Симон Зилот мали бути колись ворогами.

Матвій раніше збирав податки для Риму і, таким чином, в очах своїх земляків був зрадником, бо співпрацював з ворогами. Митників зневажали через їхню корумпованість і за те, що вони вимагали більше грошей для римської влади, а не потреб Божого храму. На відміну від Матвія, Симон Зилот належав до групи юдейських націоналістів, що ненавиділи Рим і шукали шляхи повалення його влади – навіть удавались до насильства.

Але хоча Матвій та Симон мали протилежні політичні погляди, вони (наскільки нам відомо з Біблії) ніколи не сперечались. Вони напевно досягли принаймні одного успіху: відклали всі свої колишні розбіжності, як почали слідувати за Христом.

Коли ми не зводимо погляду з Господа Ісуса, то відчуваємо все більшу єдність з іншими віруючими. Нас поєднують узи Святого Духа.