На багатьох людей слава має занадто сильний вплив. Ми або самі прагнемо слави, або нас цікавить кожна деталь в житті тих, хто цю славу вже мають. Мільйони людей читають про “зірок”, проглядають нічні шоу, пишуть в Інтернеті своїм кумирам.

У нещодавньому опитуванні в США дослідники вивчали рейтинг відомих людей за допомогою нового сучасного алгоритму у пошуковій системі Інтернету. Виявилось, що Ісус залишається на першому місці серед найбільш знаменитих в історії людей.

Однак Ісус ніколи не переймався досягненням статусу зірки. В роки земного Свого життя Він ніколи не шукав Собі слави (Мт. 9:30; Ів. 6:15), хоча слава постійно “шукала Його” – звістки про Нього швидко облітали Галілею, якою Він подорожував (Мр. 1:28; Лк. 4:37).

Куди б не прийшов Ісус, біля Нього завжди збирались натовпи. Людей притягували ті чудеса, що Він чинив. Але коли Його хотіли силоміць зробити царем, Він вислизнув з їх рук (Ів. 6:15). Ісус жив згідно волі Свого Отця, тож постійно керувався нею стосовно вибору дій та часу (Ів. 4:34; 8:29; 12:23). Написано: “Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерти, і то смерти хресної” (Фил. 2:8).

Отже, слава ніколи не була метою Ісуса. Його ціль була проста: смиренно, слухняно й добровільно принести Себе в жертву за наші гріхи – хоча Він і був Божим Сином.