Бог часто воліє досягати Своїх цілей у Своїй праці саме через наші молитви. Приклад цього ми бачимо в житті пророка Іллі, коли Бог сказав йому, що дасть довгоочікуваний дощ, поклавши край посусі, що тривала три з половиною роки (Як. 5:17). Але хоча Бог і пообіцяв дощ, через деякий час “Ілля зійшов на верхів’я Кармелу, і нахилився до землі, і поклав обличчя своє між свої коліна” (1 Цар. 18:42). Пророк молився і потім сім разів посилав свого слугу, щоб той дивився у напрямку до моря, чи не з’явились які-небудь ознаки того, що буде дощ (1 Цар. 18:43).

Ілля розумів бажання Бога, аби ми приєднувались до Його праці через смиренну і водночас наполегливу молитву. Незважаючи на всі недоліки та обмеження людей, Бог воліє діяти через наші молитви Своїми дивними шляхами. Ось чому у своєму листі апостол Яків пише: “Бо дуже могутня ревна молитва праведного” – і нагадує нам, що “Ілля був людина, подібна до нас пристрастями, і він помолився молитвою, щоб дощу не було, і дощу не було на землі аж три роки й шість місяців…” (Як. 5:16-17).

Коли ми ставимо за мету служити Богу через вірну й наполегливу молитву – як це робив пророк Ілля, – то залучаємося до найбільш привілейованої праці й маємо шанс у будь-який момент стати свідками Божого чуда!