На початку моєї кар’єри, коли я сприймав свою працю більше як покликання, ніж роботу, інша компанія запропонувала мені роботу з суттєво більшою платнею. Така зміна роботи напевно збільшила б наш сімейний бюджет. Але була одна проблема: я на той момент не шукав іншої роботи, тому що любив те, чим я займався. Воно стало для мене справжньою місією. Але гроші…

Я подзвонив своєму батькові, якому тоді було вже за 70, і пояснив ситуацію, в якій опинився. Хоча його гострий розум дещо послабшав з плином часу, але відповідь була чітка й різка: “Навіть не думай про гроші. Думай про те, чим будеш займатися”.

Після цього вже не було жодних сумнівів. Якщо гроші – єдина причина кидати улюблену роботу, то… Дякую тобі, тату!

В Нагорній проповіді Ісус багато присвятив уваги темі грошей та відношенню до них. Він вчив просити в молитві не багатства, а “хліба насущного” (Мт. 6:11). Попереджав, щоб не накопичували земних скарбів, і вказував на птахів та квіти як приклади пильної турботи Бога до Свого творіння (Мт. 6:19-31). “Шукайте ж найперш Царства Божого й правди Його, – навчав Ісус, – а все це вам додасться” (Мт. 6:33).

Звісно, гроші мають значення. Але вони не повинні мати ключовий вплив на наші рішення. Наш небесний Батько піклується про нас.