У шість років я вперше зі своїми братами покатався на американських гірках. Але як тільки ми рвонули вперед на великій швидкості, я почав волати: “Зупиніть це! Я хочу вийти!” Звісно, ніхто американську гірку не зупиняв, і я змушений був терпіти цей жах до кінця, вчепившись побілілими пальцями за поручні.

Інколи життя нагадує таке небажане катання на американських гірках зі стрімкими падіннями вниз і крутими віражами. Коли нас раптово спіткають різні проблеми, Біблія нагадує, що найкращий спосіб впоратись із ними – довіритись Богу. То були буремні, тривожні часи – загроза вторгнення лютого ворога, – коли пророк Ісая, натхнений Божим Духом, приніс народу від Господа цю велику обітницю: “Думку, оперту на Тебе, збережеш Ти у повнім спокої, бо на Тебе надію вона покладає” (Іс. 26:3).

Той мир, що нам його дає Спаситель, є “вищий від усякого розуму” (Фил. 4:7). Ніколи не забуду слова однієї жінки, що хворіла на рак грудей. Після того, як одного вечора група віруючих з нашої церкви помолилась за неї, вона сказала: “Я не знаю, що на мене чекає, але знаю, що зі мною все буде гаразд. Господь був цього вечора тут, із нами”. В житті бувають різні труднощі, але наш Спаситель – Хто полюбив нас більше за Своє життя – могутніший за всіх їх.