Коли я думаю про захист, то пташине пір’ячко – це не те, що перше спадає на думку. Але хоча пір’їни здаються доволі слабким способом захисту, в них є дещо більше, ніж здається на перший погляд. Пташине пір’я – чудовий приклад Божого дизайну. Вони частково гладенькі й частково пухнасті. Гладенька частина пера має жорсткі колючки і маленькі крючечки, що зчіпляються разом немов блискавка комбінезона. Пухнаста ж частина зберігає тепло. Разом ці дві частини пера захищають птаха від вітру й дощу.

Цей образ Бога, Який “пером вкриває”, – що описаний в Псалмі 90:4 та інших текстах Святого Письма (див. Пс. 17:8), – вказує на втіху та захист. Відразу ж згадуєш птаха-маму, що огортає своїми пір’ями крихітних пташенят. Як батьківські руки дарують схованку від жахливих штормів та інших загроз, так і втішна Божа присутність надає безпеку й захист від життєвих емоційних негод.

Хоча ми й змушені інколи проходити через різні проблеми й зазнавати болю, можемо зустрічати випробування без страху – поки не зводимо свого погляду з Господа Бога. Він – наша “охорона” (Пс. 90: 2, 4, 9).