“Моєму чоловіку запропонували гарну посаду в іншій країні, але я злякалась переїзду, і мій чоловік змушений був відхилити пропозицію”, – розказала мені подруга. Вона зізналась, що невідоме майбутнє налякало її і відштовхнуло від “нової пригоди”, але тепер її часто крають сумніви, чи не втратили вони чудовий шанс.

Подібний страх колись не дозволив ізраїльтянам виконати Боже веління ввійти до родючої землі, “що тече молоком та медом” (Вих. 33:3). Коли вони почули від розвідників про могутні народи й великі міста в тому краї, страх заволодів ними (Чис. 13:28). Більшість народу відмовилась іти до Обітованої Землі і знехтувала Божим повелінням.

Однак Ісус Навин та Калев переконували народ довіряти Господу, кажучи: “З нами Господь, не бійтеся їх!” Незважаючи на численні ворожі народи, вони могли довіряти Господу, що Він буде з ними й дасть їм перемогу.

Моя подруга, звісно, не отримувала повеління від Господа податись до іншої країни – як це було з ізраїльтянами, – але шкодує, що дозволила страху втратити чудову можливість. А як щодо вас? Чи знаходитесь ви зараз у подібній ситуації? Якщо так, то знайте, що Господь завжди з вами, і довіряйте Його керівництву. Покладаючись на Божу незмінну любов, можемо з вірою рухатись далі.