Шістдесят п’ять мільйонів. Така кількість біженців сьогодні, які змушені були залишити свої домівки через конфлікти та переслідування. Рекордна кількість. Організація Об’єднаних Націй звернулась до світових лідерів з проханням працювати разом над тим, щоб кожна дитина у світі могла здобути освіту, щоб кожен дорослий мав роботу, а кожна родина мала домівку.

Ця мрія забезпечити всіх біженців в часи кризи домівками нагадала мені обітницю, що Бог дав її юдейському народу, коли їм загрожувало вторгнення ассирiйської армії. Господь через пророка Михея попередив юдейський народ, що вони втратять храм і своє улюблене місто Єрусалим. Але Бог також дав обітницю чудового майбутнього після цих гірких втрат.

Пророк Михей казав, що прийде день, коли Бог приведе до Себе всі народи світу. Ера насильства закінчиться. Зброю перекують на сільськогосподарське знаряддя праці, і кожна людина, що відповість на Божий поклик, отримає мирну домівку й матиме в Його царстві повноцінне життя (Мих. 4:3-4).

Сьогодні для багатьох людей у світі безпечна домівка залишається більше мрією, ніж реальністю. Але можемо покладатись на давню Божу обітницю дати мирну домівку всім людям – хоча ми ще чекаємо на це, працюємо й молимось, щоб це стало реальністю.