Виходячи заміж, я думала, що відразу матиму дітей. Але цього не сталося. Засмучена через свою неплідність, я змушена була ставати на коліна перед Богом. “Аж доки я залишатимусь без дітей!” – часто запитувала я Господа. Я знала, що Він все може. Але чому не робить цього?

А ви чекаєте на втручання Бога? Чи ви запитуєте Його: “Аж доки, Господи, в цьому світі буде панувати кривда, а не правда? Доки ще буде рак вбивати людей? Доки ще будуть тиснути на мене борги?”

Пророку Авакуму було добре знайоме це почуття. У сьомому столітті до Р.Х. він молився так: “Аж доки я, Господи, кликати буду, а Ти не почуєш? До тебе кличу: Насильство! та Ти не спасаєш! Для чого неправість Ти показуєш та позираєш на муку?” (Ав. 1:2-3). Пророку важко було зрозуміти, чому праведний та могутній Бог дозволяє розквітати в Юдеї нечестю, кривді та злу. Йому здавалося цілком очевидним, що Богу вже давно потрібно було втрутитись. Але чому Бог нічого не робить?

У нашому житті бувають такі моменти, коли нам теж здається, що Бог нічого не робить. Подібно Авакуму, ми запитуємо Господа: “Аж доки?”

Проте ми не самотні в цій проблемі. Богу були відомі душевні тягарі пророка Авакума – і наші теж Він знає. Маємо постійно віддавати ці проблеми Богу, тому що Він опікується нами. Господь чує нас і у Свій час дасть відповідь.