Раніше я багато й часто подорожував і зупинявся на нічліг в різних містах. Перебуваючи в готелях, я завжди замовляв ранкову побудку, хоча і мав при собі кишеньковий будильник. Різкий дзвінок допомагав мені вранці відірвати голову від подушки, щоб далі продовжувати свій шлях.

Книга Об’явлення містить послання до семи церков в Асії. Ці листи були своєрідним сигналом тривоги для тих общин. Церкві у місті Сарди Сам Ісус через Івана Богослова передав наступні слова: “Я знаю діла твої, що маєш ім’я, ніби живий, а ти мертвий. Будь чуйний та решту зміцняй, що мають померти. Бо Я не знайшов твоїх діл закінченими перед Богом Моїм” (Об. 3:1-2).

У часи духовної втоми можна не помітити, як апатичність вповзає у наші відносини з Богом. Але Господь попереджає нас: “Отож, пам’ятай, як ти взяв і почув, і бережи, і покайся” (Об. 3:3).

Чимало людей вважають, що встановлення спеціального часу вранці для читання Біблії та спілкування з Господом через молитву ефективно допомагає зберігати духовну пильність. Це має бути не важкою працею, а радісним проведенням часу з Господом Ісусом Христом. Нам слід усвідомити, що Він готує нас до всього того, що може статися з нами протягом дня.