Протягом п’яти років глиняний відбиток від печатки припадав пилюкою у коморі Єрусалимського Інституту Археології. Коли його тільки-но відкопали, то спочатку не оцінили значення цієї знахідки, якій майже 3000 років. Але один вчений уважно розібрав літери на відбитку і результатом стало велике відкриття. Напис, викарбуваний староєврейською, гласив: “Належить царю Єзекії, сину Ахаза, царя Юдейського”.

В центрі печатки знаходиться двокриле сонце, з двох боків якого можна побачити знаки, що символізують життя. Археологи, які знайшли цю печатку, вважають, що цар Єзекія почав користуватися нею після того, як Господь зцілив його від смертельної хвороби (Іс. 38:1-8). Сталося, що Єзекія слізно благав Господа подарувати йому зцілення, і його молитва була почута. Бог навіть дав Єзекії знамення: “Ось я вертаю тінь ступеня… назад на десять ступенів” (Іс. 38:8).

Ці факти, що пов’язані зі згаданою вище археологічною знахідкою, є для нас втішним нагадуванням, що біблійні персонажі, як і ми, звертались до Господа за допомогою.

І навіть якщо інколи Його відповіді не співпадають з тим, чого ми бажали або очікували, ми все одно можемо бути впевненими: Господь – всемогутній, і Він співчуває нам. Той, Хто велить рухатись сонцю, тим більше може змінити хід нашого життя.