Під час відвідування Національної галереї мистецтв у Вашингтоні я побачила шедевр під назвою “Вітер”. На полотні була зображена буря, що неслася над лісистою місцевістю. Високі тонкі дерева, подібно до лука, схилялись в одному напрямку. Кущі притиснулися до землі.

Але ще більшу силу має Дух Святий, Який може направляти віруючих на путь Божої ласки й істини. Якщо рухаємося в тому ж напрямку, що і Святий Дух, можемо очікувати зростання в мужності й любові. Також поліпшиться наш духовний зір для кращого розуміння, як контролювати свої бажання (2 Тим. 1:7).

Однак бувають ситуації, коли Дух Святий спонукає нас до змін і духовного зростання, а ми відповідаємо: “ні”. Постійний супротив таким спонуканням Святе Письмо називає “вгашанням Духа” (1 Сол. 5:19). З часом ті речі, що колись вважались гріховними, вже не здаються нам такими вже й поганими.

Якщо відчуваємо, що наші відносини з Богом стали слабкими й прохолодними, причиною цього може бути практика постійного нехтування голосом Святого Духа, Який вказує на гріх. Чим довше це триває, тим важче нам побачити корінь нашої проблеми. Дякувати Богу, ми можемо просити Його, щоб вказував нам на гріх. Якщо відвертаємося від гріха й наново посвячуємо себе Богу, Він прощає нас, і ми знову відчуваємо силу Святого Духа в нас.