Джей Бафтон перетворив свою лікарняну палату на маяк. Джей – 52-річний чоловік, батько, викладач середньої школи й тренер – вмирав від раку. Але його палата під номером 5020 стала маяком надії для друзів, родини й працівників лікарні. Через привітне ставлення Джея до інших медсестри бажали, щоб їх призначили саме до нього. Деякi з них навіть відвідували його в неробочий час.

Хоча його тіло тепер вгасало, він кожного вітав із посмішкою та словами підбадьорення. Один його друг сказав: “Завжди, коли я заходив до Джея, він був радісним і сповненим надії. Він жив вірою, незважаючи на те, що рак прогресував і смерть дивилась йому в вічі.

На похоронах Джея один виступаючий зазначив, що палата 5020 мала особливе значення. Він зачитав уривок із Книги Буття 50:20, в якому Йосип пояснював своїм братам, що незважаючи на те, що вони продали його у рабство, Бог обернув все таким чином, “щоб заховати при житті великий народ!” Рак вторгся у життя Джея, але, визнаючи в цьому руку Бога, Джей цілком міг сказати: “Господь задумав це на добре”. Ось чому Джей зміг навіть такого ворога, як рак, перетворити на відкриті двері до сердець інших для свідоцтва про Ісуса.

Яке це було свідчення незламної довіри нашому Спасу навіть у ситуації, коли смерть стукає у двері!