“Коричневий сезон” – це час нересту на річці Овайхі, коли плямиста форель починає свій нерестовий ритуал. Ви можете побачити, як вона робить “гніздечка” – маленькі поглиблення – на мілинах з гравієм. Мудрі рибалки знають, коли форель метає ікру, і намагаються не турбувати її. Вони уникають тих мілин, де можна наступити на ікринки, і не ходять проти течії вище гніздечок форелі, щоб не зрушити з місця камінці й різні уламки, що можуть розчавити ікринки. І, звісно, вони не ловлять таку форель, хоча вона й дуже спокусливо відпочиває біля своїх гніздечок.

Ці правила є частиною етики відповідального рибальства. Але є й інша причина для такої поведінки – більш глибока й вагома. Святе Письмо підкреслює той факт, що Бог доручив нам панувати над Землею (Бут. 1:28-30). Так, можемо користуватися нею, але бережно і з любов’ю.

Я насолоджуюсь, споглядаючи Божу творчу руку, коли куріпка гукає над каньйоном, коли лось закликає до двобою іншого самця, коли бачу вдалині стадо антилоп, коли милуюсь річковою фореллю з її калейдоскопічним рожевим забарвленням або видрою, що грається зі своїми маленькими дитинчатами. Я люблю всі ці речі, тому що їх для моєї радості й задоволення подарував у Своїй великій любові мій Небесний Отець.

І я захищаю те, що люблю.