До навернення ми з чоловіком хотіли розлучитися. Але коли прийняли в своє серце Ісуса Христа, то обновили свій шлюбний завіт. Ми просили Господа, щоб Святий Дух змінив наші серця. Наш Небесний Отець і тепер допомагає нам розвивати здорові навички у спілкуванні.

Незважаючи на те, що скоро вже будемо відзначати 25-річний ювілей нашого шлюбу, я часто забуваю про все те, що Бог зробив для нас у випробуваннях. Інколи мені дошкуляє глибоко вкорінений страх перед невідомим майбутнім, і я відчуваю непотрібну тривогу, замість того щоб покладатися на “послужний список” того, що Бог вчинив для мене й мого чоловіка.

У Святому Письмі говориться, як Мойсей переконував народ довіряти Богу. Він спонукав ізраїльтян рухатися шляхом віри, щоб вони змогли насолоджуватися спадщиною, яку їм готує Господь (Повт. 1:21). Однак народ вимагав детальної інформації про те, що на них чекає у майбутньому, щоб зважитися на довіру Богу (Повт. 1:22-23).

Християни не застраховані від гнітючого почуття страху й неспокою. Тривога через невідомі труднощі, що чекають на нас попереду, може заважати покладатися вірою на Бога і навіть шкодити нашим стосункам із Богом та іншими людьми. Але Святий Дух може сповнити нас мужністю і впевненістю, що Бог був вартий нашої довіри в минулому, тепер і навіки.