Я завжди насолоджувався розумом та проникливістю творця коміксів “Горішки” Чарльза Шульца. В одній із нарисованих ним книг дія відбувається в церкві. На малюнку зображений юнак, який тримає в руках Біблію і говорить по телефону другу: “Гадаю, я зробив один із перших кроків на шляху розгадування таємниць Старого Заповіту… Я почав його читати”.

Псалом 118 сповнений жаданням автора зрозуміти Боже Слово й щодня відчувати його силу. “Як я кохаю Закона Твого, цілий день він − розмова моя!” (Пс. 118:97). Таке палке прагнення перебувати у Божому Слові веде до зростання в мудрості, в пізнанні Господа і в послусі Йому (Пс. 118:98-100).

Біблія не містить на своїх сторінках якоїсь магічної формули для “розкриття таємниць”. Для того, щоб перебувати у Божому Слові, потрібно дещо більше, ніж розумове сприйняття тексту. Цей процес потребує реагування на рівні серця. Хоча деякі тексти залишаються для нас загадковими, ми можемо, зосередившись на зрозумілих істинах, сказати Господу: “Яке то солодке слово Твоє для мого піднебіння, солодше від меду воно моїм устам! Від наказів Твоїх я мудріший стаю, тому то ненавиджу всяку дорогу неправди!” (Пс. 118:103-104).

Дивовижний світ великих відкриттів чекає вас на сторінках Божого Слова.