Нашу церкву відвідав музичний гурт. Було зворушливо споглядати, як вони палали хвалою до Бога. Але коли музиканти зізналися, що всі вони є колишніми в’язнями, їхні пісні відразу ж набули для нас особливого значення. Їхнє поклоніння було свідоцтвом про те, як зруйноване життя було відновлене Богом.

Цей світ аплодує успіху. Але історії про невдачі й падіння, що сталися в минулому, а потім змінилися успіхом, також пропонують надію. Вони дають впевненість, що Бог любить нас незалежно від того, скільки разів і як глибоко ми падали. Пастор Гарі Інріг каже, що “галерею віри” в 11 розділі Послання до євреїв можна також назвати “шляхом від невдач до віри”. “Майже всі вони мали серйозні проблеми у своєму житті, – зазначає він. – Але Бог якраз і зайнятий тим, щоб робити успіх із невдач… Саме в цьому й полягає великий принцип Божої благодаті”.

Я люблю втішні слова Псалма 144, який говорить про чудовні справи Бога (Пс. 144:5-6), про Його славне царство (Пс. 144:11). Псалом описує співчуття Бога (Пс. 144:8-9), Його вірність (Пс. 144:13), а потім відразу ж стверджує, що Господь піднімає тих, хто зазнали падіння (Пс. 144:14).

У вашому житті були падіння? У всіх вони були. Чи маєте досвід духовного відновлення? Життя кожного, хто отримав спасіння від Бога, то є історія дії Божої благодаті.