В лондонському кафе “Рандеву” чудове освітлення, зручні кушетки, а повітря сповнене ароматом кави. Але там немає цін. Відкритий помісною церквою заклад, спочатку мав комерційне призначення, але потім сталися великі зміни. Власники кафе відчули, що Бог закликає їх вчинити дещо радикальне – цілком безкоштовне меню. Тепер ви можете замовити каву, тістечко або сандвіч без будь-яких грошей. Там навіть немає посудини для добровільних пожертвувань. Все це – дарунок!

Коли я запитав менеджера про причину такої щедрості, він відповів: “Ми просто намагаємося так ставитися до людей, як Бог ставиться до нас. Господь дає нам Свої дари, незалежно від того, вдячні ми Йому за це чи ні. Його щедрість незбагненна й неосяжна”.

Ісус вмер, щоб спасти нас від наших гріхів і примирити з Богом. Він повстав із могили і тепер живий. Завдяки цьому, кожний наш хибний вчинок може бути прощений, і ми можемо жити новим життям (Еф. 2:1-5). Але найбільш неймовірна річ, що все це цілком безкоштовно. Неможливо купити нове життя, що його пропонує Ісус. Ми не можемо навіть пожертвувати якусь суму (Еф. 2:8-9). Все це – дарунок!

Пропонуючи безкоштовну каву й тістечка, персонал кафе “Рандеву” в якійсь мірі відображає Божу щедрість. Тобі й мені запропоноване вічне життя як дар, тому що Ісус сплатив наш борг.