Ми дуже зраділи, коли мій чоловік отримав нову роботу в іншому місті. Але сортування й пакування речей, пошуки нового житла й роботи для мене, знайомство з чужим містом й облаштування нового житла – все це непокоїло мене. Та коли я обмірковувала свій список необхідних справ, у голові раптом прозвучали слова апостола Павла: “Не турбуйтесь, але моліться” (Фил. 4:6-7).

Якщо у кого й були причини непокоїтися про невідоме майбутнє й різні труднощі, так це у самого Павла. Він зазнав корабельної аварії, його били і зрештою він опинився у в’язниці. Але у своєму листі до церкви в місті Филипи апостол Павло підбадьорює своїх віруючих друзів, кажучи: “Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою” (Фил. 4:6).

Ці слова апостола втішають мене. Життя не позбавлене страху перед невідомим майбутнім – можливо, на нас чекають великі зміни в житті, сімейні труднощі, погане здоров’я, фінансові проблеми тощо. Але я засвоїла урок (і продовжую засвоювати), що Господь дійсно турбується про мене. Бог пропонує нам звільнитися від страху перед невідомим, віддавши Йому всі свої тривоги. Він обіцяє, що коли ми зробимо це, Його мир, “що вищий від усякого розуму”, берегтиме наші серця та думки у Христі Ісусі” (Фил. 4:7).