В той час, як фани “Зоряних війн” по всьому світі чекають на вихід восьмого епізоду “Останні джедаї” , експерти продовжують аналізувати чудовий успіх цієї саги, що появилась ще у 1977 році. Журналіст Френк Палотта сказав, що “Зоряні Війни” відображають прагнення багатьох “нової надії та перемоги сил добра в часи, коли світ потребує нових героїв”.

На момент народження Ісуса ізраїльський народ був пригнобленим і дуже чекав на прихід давно обіцяного Месії. Багато хто сподівався, що Він визволить Ізраїль від римської тиранії. Але Ісус не прийшов як політичний чи військовий лідер. Натомість Він народився немовлятком у місті Віфлеємі. Саме тому більшість людей не визнали Його. Апостол Іван написав: “До свого Воно прибуло, − та свої відцурались Його” (Ів. 1:11).

Ісус є більше ніж герой: Він став Спасителем! Він народився, щоб принести світло у темряву та віддати Своє життя, щоб кожен, хто приймає Його, міг бути прощений та визволений від сили гріха. Апостол Іван говорить про Нього як про Однородженого від Отця, повного благодаті та правди (Ів. 1:14). “А всім, що Його прийняли, їм владу дало дітьми Божими стати, тим, що вірять у Ймення Його” (Ів. 1:12). Ісус дійсно є тією єдиною, справжньою надією, що її потребує цей світ.