Коли ми перетинали машиною північний Мічиган, Марлен вигукнула: “Який неймовірно великий цей світ!” Ці слова вона сказала, коли ми проїжджали повз знак, що вказував на 45 паралель – середину між екватором та Північним полюсом. Ми поговорили про те, якими тільки маленькими ми є в цьому величезному світі. Однак, у порівнянні до Всесвіту, наша планета являє собою лише крихітну пилинку.

Якщо наш світ такий великий, а Всесвіт незрівнянно більший, то яку велич має Той, Хто могутньо все це створив? Біблія каже нам: “Бо то Ним створено все на небі й на землі, видиме й невидиме, чи то престоли, чи то господства, чи то влади, чи то начальства, усе через Нього й для Нього створено!” (Кол. 1:16).

Добра новина полягає в тому, що Господь Ісус, Хто створив Всесвіт, є й Тим, Хто спасає людей від гріха як у щоденному житті, так і в масштабі вічності. В ніч напередодні розп’яття Ісус сказав: “Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте в світі, але будьте відважні: Я світ переміг!” (Ів. 16:33).

В часи великих та маленьких життєвих негараздів ми можемо звертатися до Того, Хто створив цей Всесвіт – Хто вмер і повстав із мертвих та переміг сили зла цього світу. Тому в часи, коли нас спіткають випробування, Він могутньо пропонує Свій мир.