Наприкінці кожного року на нас може тиснути тягар незавершених справ. Здається, що кінця й краю немає різним обов’язкам вдома чи на роботі. Але є часи на нашому шляху віри, коли маємо зупинитись і щиро подякувати Богу за Його вірність і всі ті справи, що з Його допомогою ми змогли завершити.

Після своєї першої місіонерської подорожі Павло та Варнава “поплинули в Антіохію, звідки були благодаті Божій віддані на діло, що його й закінчили” (Дії 14:26). Хоча ще залишалося багато праці для євангелізації, ці два місіонери взяли тайм-аут, щоб подякувати Господу за все, що Він через них вчинив. “Скликавши Церкву, вони розповіли, як багато вчинив Бог із ними, і що відкрив двері віри поганам” (Дії 14:27).

Що Бог вчинив через вас протягом цього року, що вже спливає? Як Він відкрив двері комусь, кого ви знаєте й любите? Незбагненними нам шляхами Господь звершує через нас Свою працю через речі, що можуть здаватися незначними і навіть незавершеними.

Коли ми боляче відчуваємо тягар незакінчених справ у своєму служінні Господу, давайте не забувати складати Йому подяку за те, яким чудесним чином Він працює через нас. Давайте ж подякуємо Господу за все те, що Він вже вчинив через нас Своєю благодаттю, і попросимо благословення для справ прийдешніх!