Сусанна Сіббер здобула у 18 столітті велику відомість за свій талант оперної співачки. Однак вона також була відомою через свої скандальні шлюбні проблеми. Тому коли в 1742 році “Месію” Генделя вперше виконували у Дубліні, багато хто в залі виказували незадоволення тим, що вона була головною солісткою.

Під час цієї прем’єри Сіббер співала про Месію: “Він погорджений був, Його люди покинули, страдник, знайомий з хоробами” (Іс. 53:3). Ці слова настільки вразили преподобного Патрика Делані, що він скочив на ноги й вигукнув співачці: “Жінко, заради цього нехай будуть прощені і твої всі гріхи!” Є очевидний зв’язок між Сусанною Сіббер та головною темою “Месії” Генделя. Страдник Ісус Христос був “погорджений” і “покинутий” через наші гріхи. Пророк Ісая казав: “Справедливий, Мій Отрок, оправдає пізнанням Своїм багатьох, і їхні гріхи понесе” (Іс. 53:11).

Зв’язок між Месією та нами не менш очевидний. До якої б категорії людей ми не належали – до незадоволених критиканів Сіббер; до таких, як сама Сіббер, чи десь посередині, – усім нам необхідно покаятись і прийняти Боже прощення. Життя, смерть та воскресіння Ісуса Христа відновлюють наші відносини з Богом-Отцем.

Заради цього – всього того, що зробив Ісус – нехай будуть прощені всі наші гріхи!