“Бабуся” – одна із таємниць, які окутують вбивство американського президента Джона Кеннеді у 1963 році. Ця жінка в пальто й хустці – чим нагадувала російську бабусю, – відображена на кількох плівках. Вона також знімала місце вбивства, але знайти її та відзнятий нею відеоматеріал так і не вдалося. Протягом десятиліть історики та вчені обговорюють цю таємницю, припускаючи, що страх завадив “бабусі” розповісти правду про той жахливий день.

Але жодних припущень непотрібно, щоб зрозуміти, чому ховались учні Ісуса Христа. Вони тремтіли від страху перед владою, яка стратила їхнього Вчителя (Ів. 20:19). Тому не мали ніякого бажання відкрито свідчити про Нього. Але потім Ісус Христос повстав із могили. А коли зійшов Святий Дух на апостолів, то вже неможливо було змусити мовчати послідовників Христа! Тому в День П’ятидесятниці сповнений Духа Петро проголосив: “Отож, нехай ввесь Ізраїлів дім твердо знає, що і Господом, і Христом учинив Бог Його, Того Ісуса, що Його розп’яли ви!” (Дії 2:36).

Можливість сміливо говорити в Ім’я Ісуса не обмежується тими, хто від природи особливо мужній або має професійну підготовку для служіння. Саме Дух Святий дає сміливість нам свідчити про Господа Ісуса Христа. Його силою можемо бути достатньо мужніми, щоб розповідати іншим про нашого Спасителя.