Що вам не дає ночами спати? Нещодавно я ніяк не могла заснути – ворочалася у ліжку, намагаючись придумати рішення однієї проблеми. Зрештою я почала нервувати, що через безсонну ніч не буду готова до всіх можливих труднощів наступного дня!

Вам знайома подібна ситуація? Проблеми в стосунках, непевне майбутнє – будь-що може в той чи інший момент позбавити нас спокою.

Цар Давид напевно перебував у важких обставинах, коли писав Псалом 4. Люди плямували його репутацію, зводили безпідставні звинувачення (Пс. 4:2). Деякі піддавали сумніву його спроможність керувати країною (Пс. 4:6). Можливо, Давида гнівило таке несправедливе ставлення до нього, а думки про це часто позбавляли його сну. Однак, як не дивно, він каже: “У спокої я ляжу, і засну” (Пс. 4:8).

Чарльз Сперджен дає чудове пояснення 8-му віршу, кажучи: “Спокійно лягаючи, Давид вручав себе в руки Бога, і робив це з цілковитою впевненістю. Це і є повна довіра”.

Як він так міг? Давид був упевнений, що Бог відповість на його молитви (Пс. 4:3), а також мав тверду віру, що якщо Бог вибрав і полюбив його, то напевно задовольнить його потреби.

Нехай Бог допоможе нам спочивати в Його силі та присутності, коли нам загрожують проблеми. В люблячих руках суверенного Бога ми можемо “спокійно лягати й спати”.