Заручини було скасовано буквально за тиждень до весілля, але Сара, незважаючи на смуток і біль, вирішила не марнувати продукти, що були куплені для весільного банкету. Вона внесла деякі корективи стосовно вечірки: прибрала стіл для подарунків і цілком змінила список гостей, запросивши на банкет мешканців місцевих притулків для бездомних.

Ісус заохочував до такої жертовної любові, що не чекає відплати. Звертаючись до фарисея, який запросив Його в гості, Він сказав: “Як справляєш гостину, клич убогих, калік, кривих та сліпих, і будеш блаженний” (Лк. 14:13-14). Господь вказав, що нагороду господар отримає від Самого Бога, тому що гості неспроможні будуть віддячити йому.

Зважаючи на те, що Ісус Христос сказав ці слова тому, хто пригощав Його, вони, здається, набувають провокуючого та радикального змісту. Але справжня любов – це радикальна любов. Чула від когось, що любов – то задовольняння потреб інших, не очікуючи нічого у відповідь. Саме такою любов’ю Ісус Христос полюбив кожного з нас. Він бачив наше внутрішнє убозтво і вирішив віддати Своє життя за нас.

Особисте пізнання Христа – це подорож у Його безмежну любов. Всіх нас запрошено пізнавати любов Христову, її “ширину й довжину, глибину й вишину” (Еф. 3:18).