Сигнал SОS на азбуці Морзе був запроваджений у 1905 році, щоб моряки, які потрапили у відчайдушне становище, могли повідомити про це. Він набув особливої відомості, коли завдяки йому в 1910 році було врятовано 46 душ із судна “Стімшіп Кентукі”, що тонуло.

Хоча сигнал SОS є відносно новим винаходом, крик про термінову допомогу такий старий, як цей світ. Ми часто знаходимо його у старозавітній історії про Ісуса Навина, який понад 14 років перебував серед ворожих народів, коли ізраїльтяни поступово завойовували обіцяну Богом землю і оселялись на ній. І серед усіх цих випробувань “був Господь з Ісусом” (Єг. 6:27).

Коли ізраїльтяни вирушили на допомогу своїм союзникам – мешканцям Ґів’она, на яких напали п’ять царів − Ісус Навин розумів, що потребує Божої допомоги для здолання таких численних ворогів (Єг. 10:12). І Господь відповів градом – навіть зупинив сонце посеред неба, щоб ізраїльтяни мали більше часу для знищення ворогів. “Бо Господь воював для Ізраїля” (Єг. 10:14).

Якщо ви перебуваєте у важких обставинах, то можете послати Богу “сигнал SОS”. Божа відповідь може відрізнятись від тієї, що отримав Ісус Навин. Це може бути хороша робота, співчутливий лікар або спокій серед смутку. Вірте, що саме так Бог відповідає на ваш крик про допомогу і змагається за вас.