Не можна сказати, що я дуже люблю ходити до продуктового магазину. Це одна з тих рутинних справ, що я просто маю робити. Але, як це не дивно, мені стало приємно очікувати один із моментів цієї буденної справи: стояти в черзі до каси, де працює Фред. Розумієте, цей чоловік перетворює перебування біля каси у справжнє шоу. Він працює неймовірно швидко і на його обличчі завжди сяє велика усмішка. Він навіть підтанцьовує, а інколи щось наспівує, коли акробатичними рухами жбурляє у поліетиленовий пакет продукти (ті, що не б’ються, звичайно). Видно, що Фреду подобається робота, яка вважається однією з найнудніших. На якусь мить його оптимізм осяює життя людей, що стоять у черзі біля його каси.

Таке ставлення Фреда до своєї роботи викликає в мене повагу й щире захоплення. Його гарний настрій, бажання служити іншим та увага до деталей цілком відображають настанови апостола Павла стосовно того, як віруючі мають працювати: “І все, що тільки чините, робіть від душі, немов Господеві, а не людям!” (Кол. 3:23).

Якщо маємо правильні стосунки з Ісусом Христом, будь-яка наша праця стає нагодою явити іншим присутність Господа у нашому житті. Тоді жодна праця не буває занадто дрібною чи важкою! Якщо виконуємо будь-які свої обов’язки з радістю, творчо й відмінно, це відкриває двері для впливу на інших людей.