Довівши нас до берега річки, інструктор дав команду надіти рятівні жилети і взяти весла. Коли ми залізли у човен, він розсадив нас так, щоб човен зберігав рівновагу і не перекинувся на порогах. Нагадавши про ті небезпечні моменти, що на нас чекають під час сплаву, інструктор докладно перечислив команди, які можемо від нього почути, і які потребуємо виконувати, щоб наш човен міг найкращим чином пройти крізь бурхливі води. Інструктор запевнив нас, що хоча на шляху можуть бути напружені моменти, загалом подорож буде захоплюючою і безпечною.

Інколи наше життя нагадує такий сплав бурхливою річкою, на якій порогів більше, ніж нам того б хотілося. Однак Божа обітниця, що її Бог адресував Ізраїлю через пророка Ісаю, може приборкати наші почуття страху, коли очікуємо попереду найгіршого: “Коли переходитимеш через води, Я буду з тобою, а через річки − не затоплять тебе” (Іс. 43:2). Ізраїльтяни через свій гріх опинилися на чужині і тепер боялися, що Бог цілковито відвернувся від них. Проте Бог запевнив, що любить їх, і обіцяв завжди бути з ними (Ісаї 43:2, 4).

Бог ніколи не полишить нас серед буремних потоків. Можемо бути впевнені, що Він проведе нас крізь усі життєві пороги – найбільші наші страхи й найболісніші моменти, – тому що любить нас і пообіцяв бути з нами.