Однією з перших молитов, що я вивчив ще маленьким хлопчиком, була наступна: “Лягати спати, Боже, мушу – охороняй мою Ти душу”. Цієї молитви мене навчили мої батьки, а потім я навчив свого сина та доньку, коли вони були ще маленькими. В дитинстві я відчував велику втіху, коли перед сном цими словами вручав себе у Божі руки.

Подібна молитва є в біблійному “молитовнику” під назвою Книга Псалмів. У ній “акуратненько схована” така молитва. Деякі дослідники Святого Письма вважають, що фраза “у руку Твою доручаю я духа свого”, яка записана у Псалмі 31:5, була своєрідною молитвою перед сном, якій навчали дітей в часи Ісуса Христа.

Ви можете пізнати ці слова в тому останньому вигуку, що злетів із вуст Ісуса Христа на хресті. Але Ісус додав ще одне слово: Отче (Лк. 23:46). Сказавши це слово в момент Своєї смерті, Ісус продемонстрував Свої близькі стосунки з Небесним Отцем і вказав віруючим на шлях до небесної домівки (Ів. 14:3).

Ісус вмер на хресті, щоб ми могли мати чудесні відносини з Богом як нашим Небесним Отцем. Можемо покладатися на Боже піклування як Його діти! Можемо закривати очі вночі без жодного страху, тому що наш Отець пильнує нас. Він пообіцяв одного дня пробудити нас, щоб ми вічно жили з Ним (1 Сол. 4:14).