У фільмі “Промова короля” йдеться про англійського короля Георга VI, який через те, що його брат зрікся престолу, несподівано став монархом. Країна знаходилася на межі Другої світової війни, тому урядовці хотіли, щоб король був гарним оратором і міг ефективно виступати по радіо. Однак проблема була в тому, що Георг VI дуже заїкався.

Мене особливо привабив образ Єлизавети, дружини Георга VI. Протягом всієї боротьби короля зі своїми мовними проблемами вона була для нього незмінним джерелом підбадьорення.

Біблія містить історії про тих людей, які підбадьорювали інших і завдяки цьому були впливовими помічниками у важких обставинах. Наприклад, Аарон та Хур допомагали Мойсею під час війни (Вих. 17:8-16), а Єлизавета підбадьорила свою вагітну родичку Марію (Лк. 1:42-45).

Після свого навернення Савл потребував підтримки Варнави, чиє ім’я буквально означало “син потіхи”. Коли апостоли ще боялися Савла, Варнава, ризикуючи власною репутацією, поручився за нього (Дії 9:27). Така підтримка була важливою для того, щоб Савла прийняла християнська спільнота. Пізніше, незважаючи на всі небезпеки, вони разом звершували труд проголошення Євангелії.

Ми також покликані “утішати один одного та збудовувати” (1 Сол. 5:11). Давайте ж з великою готовністю нести підбадьорення тим, хто цього потребує!