Моя подруга Рут із Танзанії має бачення, як перетворити на родючу землю одну пустинну ділянку в Додомі, столиці цієї африканської країни. Розуміючи важке становище місцевих удовиць, вона хоче з цих піщаних акрів зробити місце, де можна розводити курей і вирощувати злаки. Таке її бачення допомогти нужденним походить із її любові до Бога. А ще її надихнула на це її тезка – біблійна Рут.

Божі закони дозволяли бідним та приходькам збирати колоски на пожатих полях (Лев. 19:9-10). Рут (біблійна) теж була чужинкою, тож їй також дозволялося під час жнив здобувати на полях таким способом їжу для себе й своєї свекрухи. Її праця на полі Боаза призвела до того, що обидві жінки – Рут і Ноомі – отримали зрештою притулок і захист. Збираючи колоски після женців, Рут виявила неабияку вправність та заповзятість – і Бог благословив її.

Таке пристрасне бачення моєї подруги Рут і таке посвячення біблійної Рут породжує в моєму серці велику подяку Богу за те, що Він піклується про бідних та пригнічених. Ці дві жінки надихають мене шукати різні способи допомоги нужденним у нашому місті та інших містах, щоб таким чином виразити свою подяку турботливому Богу. Чи ви знаєте, як саме ви могли б прославити Бога, являючи іншим Його милість?