Відразу після одруження мені було важко зрозуміти вподобання своєї дружини. Їй більше подобається вечеря в тихій домашній обстановці чи у ресторані? Чи не образиться вона, якщо я проведу час зі своїми друзями, чи бажає, щоб усі вихідні я був поруч із нею? Якось я вирішив не гадати, а прямо запитати її: “Чого б ти хотіла?”

“Мене влаштовує будь-який варіант, – відповіла вона з теплою усмішкою. – Мені вже приємно від того, що ти турбуєшся про мене”.

Інколи я відчайдушно потребую точно знати Божу волю: наприклад, на яку піти роботу. Читання Біблії і молитви про Боже керівництво не дають мені конкретних відповідей. Але одну точну відповідь я отримав: Бог хоче, щоб я довіряв Йому, насолоджувався Ним і Йому вручив свій шлях (Пс. 37:3-5).

Я зрозумів, що Бог зазвичай дає нам свободу самим приймати рішення – за умови, що ми спочатку шукаємо Його шляхів, а не своїх. Це означає відмову від тих рішень, що є очевидно неправильними і неприємними для Господа. Це може бути щось аморальне, грішне або просто шкідливе для наших відносин із Богом. Якщо решта наших рішень приємні Господу, ми вільні вибирати між ними. Наш люблячий Отець бажає сповнити наші серця тими бажаннями, що приносять нам насолоду в Ньому (Пс. 37:4).