Електронний лист від подруги надійшов пізно ввечері. День був важким, тому я не відкрила його відразу. Допомагаючи одному члену родини, який мав серйозну хворобу, я не мала часу на відволікання.

Однак наступного ранку я прочитала повідомлення подруги, в якому вона запитувала: “Чи можу чимось допомогти тобі?” Відчуваючи ніяковість, я почала була писати “ні”, але зупинилась і замислилась. У цьому питанні я відчула щось дуже знайоме…

Воно нагадувало питання Самого Ісуса Христа. Почувши гучні вмовляння сліпого жебрака Вартимея на шляху з Єрихона, Ісус зупинився і поставив подібне питання: “Що ти хочеш, щоб зробив Я тобі?” (Мр. 10:51).

Питання вражає. Воно свідчить, що наш Господь Ісус Христос щиро бажає допомогти нам. Але спочатку потрібно зробити крок смирення: визнати, що потребуємо Христа. Вартимей мав велику нужду – був бідний, самотній, можливо, голодний. Але він прагнув нового життя, тому просто сказав Ісусу про свою найбільшу потребу: “Учителю, − нехай я прозрю!” Христос відразу ж його зцілив.

Моя подруга чекала від мене такої ж чесності. Тому я пообіцяла їй, що помолюсь, щоб зрозуміти свою головну потребу, і смиренно розповім їй про це. Чи ви знаєте, яка ваша головна потреба? Коли друг запитає вас про це – розкажіть. А потім разом зверніться з цим проханням до Бога.