До того, як у нас із дружиною з’явилися діти, ніхто не казав нам про важливість співу для малюків. Щовечора ми з дружиною по черзі заколихували наших дітлахів з молитвою, щоб вони скоріше заснули. Я витратив сотні годин, відчайдушно наспівуючи колискові з надією прискорити процес. Але коли я так щоночі присипляв своїх дітей, стало відбуватись дещо дивне: мої узи любові й радість батьківства збільшились у такій мірі, що я навіть і не мріяв.

Чи ви знаєте, що Писання зображує нашого Небесного Отця таким, що теж співає Своїм дітям? Точно так, як я намагався заспокоїти своїх дітей співом, Небесний Отець співом заспокоював Свій народ. Цим образом пророк Софонія закінчує своє пророцтво: “Він у радості буде втішатись тобою, обновить любов Свою, зі співом втішатися буде тобою!” (Соф. 3:17).

Значна частина Книги пророка Софонії є попередженням про наближення Божого суду над тими, хто відвернулися від Бога. Та не словами покарання і не грізними пророцтвами закінчується книга. Вона також нагадує, що Господь не тільки спасає Свій народ від страждань (Соф. 3:19-20), але й ніжно любить його, втішається ним зі співом (Соф. 3:17).

Наш Бог – не лише Велетень, що воює, спасає та відновлює (Соф. 3:17), але й люблячий Отець, що співає над нами ніжні пісні любові.