Трапляється, що рахунки за комунальні послуги несподівано нас дивують. Але Кіран Хілі з Північної Кароліни якось отримав такий рахунок за воду, що міг спричинити інфаркт. У повідомленні було написано, що він заборгував 100 мільйонів доларів! Впевнений, що він аж ніяк не міг за місяць спожити таку кількість води, Кіран, жартуючи, запитав, чи не дозволять йому виплатити таку суму частинами.

Борг у сто мільйонів доларів може для будь-кого стати неймовірним тягарем, але це ніщо в порівнянні з тим реальним, безмежним тягарем, що гріх змушує нас нести. Наслідки гріха і спроби нести цей тягар самотужки зрештою виснажують. Нас охоплює почуття провини й сорому. Істина ж полягає в тому, що ми неспроможні нести цей тягар.

Але Бог ніколи і не планував для нас цього. Апостол Петро нагадує віруючим, що тільки Ісус Христос, безгрішний Божий Син, зміг понести важкий тягар нашого гріха та всіх його наслідків (1 Петр. 2:24). Померши на хресті, Ісус Христос узяв на Себе всі наші провини і тепер пропонує прощення. Він поніс на Собі наш тягар, тому нам вже не загрожує покарання, яке ми заслужили.

Замість того щоб жити з почуттям страху й вини, ви можете бути звільнені від “марного життя, що передане вам”, і насолоджуватися новим життям любові та свободи (1 Петр. 1:18, 22-23).