Погода викликала занепокоєння. На смартфон прийшло попередження про можливі паводки. Незвичайно велику кількість машин було припарковано в моєму районі: з’їжджалися батьки, щоб забрати дітей на останній зупинці шкільного автобуса. Коли автобус прибув, уже почався дощ. Саме тоді я побачив жінку, що вийшла з машини, дістала з багажника парасольку і попрямувала до маленької дівчинки. Вона потурбувалась, щоб мала була надійно захищена від дощу, аж доки вони дійдуть до машини. То була дуже зворушлива картина материнської турботи, що нагадала мені про піклування нашого Небесного Отця.

Пророк Ісая передрік для Божого народу спочатку покарання за непослух, а потім – світлі майбутні часи (Іс. 40:1-8). З гір прийшло небесне послання (Іс. 40:9), яке запевняло Ізраїль у могутній присутності Бога та Його ніжному піклуванні. Добра звістка полягає в тому, що завдяки великій Божій силі та керівній Його владі нема чого боятися стривоженим серцям (Іс. 40:9-10). Молоді беззахисні овечки знайдуть цілковиту безпеку в руках Пастиря, а “дійняків” Він поведе обережно (Іс. 40:11).

У цьому світі, де обставини не завжди бувають легкими, подібні образи безпеки й турботи спонукають нас із впевненістю дивитися на Господа. Ті, хто всім серцем довіряють Богу, знайдуть в Ньому безпеку і відновлення сил (Іс. 40:31).