Наші внуки захоплено розглядали врятованого білоголового орлана. Їм навіть дозволили торкнутися його. Волонтер із зоопарку розповів нам дещо про цього птаха, що сидів у нього на руці. Хоча розмах його крил сягав двох метрів, але вага, завдяки порожнистим кісткам, не перевищувала чотирьох кілограмів.

І я згадала, як бачила величного орла, що літав над озером, готовий у будь-яку мить стрілою налетіти на здобич і вхопити її своїми кігтями. А ще у моїй уяві виник інший птах – голуба чапля, за якою я спостерігала нерухомо біля ставка. Зберігаючи рівновагу, чапля утикала свій довгий дзьоб у воду. Я розповіла лише про двох птахів, а їх існує майже десять тисяч видів, і всі вони можуть спрямувати наші думки до нашого Творця.

В книзі Йова розповідається, як друзі дискутують про можливі причини його страждань. “Чи ти можеш зрозуміти Божі таємниці?”– запитують вони страждальця (Йов 11:5-9). І у відповідь Йов каже: “Запитай хоч худобу − і навчить тебе, і птаство небесне − й тобі розповість” (Йов 12:7). Тварини підтверджують ту істину, що Бог є Творець: “В Нього в руці душа всього живого й дух кожного людського тіла” (Йов 12:10).

Якщо Бог опікується птахами (Мт. 6:26; 10:29), можемо бути впевнені, що Він турбується і про нас. Озирніться навколо і творіння розкаже вам про Творця!