Купаючись у Мексиканській затоці, Кейтлін стикнулася з акулою, яка схопила її за ногу. Дівчина не розгубилась і дала відсіч: сильно вдарила акулу по носі. Хижачка розчепила щелепи й поплила геть. Вона не змогла втримати Кейтлін, хоча її укус завдав чисельних ран: лікар наклав понад 100 швів.

Ця історія нагадала мені, що Ісус Христос завдав нищівного удару смерті, поклавши край її владі. Як сказав апостол Петро, смерть “тримати не могла” Христа (Дії 2:24).

Ці слова адресувались натовпу в Єрусалимі. Можливо, багато хто з тих людей нещодавно кричали “нехай розп’ятий буде”, вимагаючи для Ісуса страти (Мт. 27:22). Тоді римські воїни прибили Ісуса до хреста, на якому Він висів, доки не була беззаперечно встановлена Його смерть. Тіло Ісуса поклали у гробницю, де воно лежало три дні, після чого Бог воскресив Його. Після воскресіння Петро та інші розмовляли з Христом, їли разом з Ним, а через сорок днів Він на їхніх очах вознісся на небо (Дії 1:9).

Життя Ісуса на землі скінчилося серед жахливих фізичних та моральних страждань, однак Божою силою Він переміг смерть. Завдяки цьому, смерть позбавлена можливості вічно тримати нас у своїй владі. Одного дня віруючі пізнають нескінченне життя і повноту Божої присутності. Зосередженість на такому славному майбутньому допомагає ходити у свободі вже сьогодні.