Будучи прикутим до ліжка, 92-річний Моррі Бугарт продовжував в’язати шапки для безхатченків. Кажуть, що за 15 років він зв’язав понад 8 000 штук. Моррі Бугарт вирішив не зациклюватися на собі, а робити те, що було в його силах. Він стверджував, що завдяки цій роботі почувається краще і бачить у своєму житті сенс. “Я збираюся в’язати шапки, доки не піду додому до Господа”, – казав він. І це трапилося у лютому 2018 року. Хоча більшість із тих, хто отримали допомогу від Моррі, нічого не знають про нього і про те, чого коштував йому такий труд.

Ми теж можемо дбати більше про інших, наслідуючи приклад нашого люблячого, сповненого співчуття Спасителя Ісуса Христа (Фил. 2:1-5). Адже Сам Бог у тілі – Цар над царями – “прийняв вигляд раба” в істинному впокоренні (Фил. 2:6-7). Віддавши Своє життя – чим явив найбільшу жертву, – Він зайняв наше місце на хресті (Фил. 2:8). Ісус Христос все віддав заради нас… всю славу Бога-Отця (Фил. 2:9-11).

Для нас, віруючих в Ісуса Христа, є великим привілеєм являти іншим любов і через добрі вчинки проявляти до інших щиру турботу. Навіть якщо нам здається, що нам нічого запропонувати іншим, ми все одно можемо зайняти позицію слуги: активно шукати нагоди щось змінити на краще в житті інших людей і просто робити те, що можемо.