Занепокоєний батько сидів разом із сином-підлітком перед екстрасенсом. “Чи далеко від’їжджає твій син?” – запитав екстрасенс. “У велике місто, – відповів чоловік. – Він буде там тривалий час”. Вручивши батьку талісман, екстрасенс сказав: “Це захистить його, де б він не був”.

Тим підлітком був я. Однак від того екстрасенса та його амулета мені не було ніякої користі. Але великим надбанням для мене стало те, що я увірував в Ісуса Христа, коли жив у тому великому місті. Я викинув талісман і всім серцем приліпився до Господа. В моєму житті був Ісус, і це гарантувало присутність Бога.

Проминуло 30 років, і коли ми з батьком (який вже теж увірував) мали терміново відвезти мого брата до лікарні, батько сказав: “Давай спочатку помолимося – адже Дух Божий з тобою і ніколи тебе не залишить!” Ми вже знали на власному досвіді, що безпеку нам гарантує лише Божа присутність та Його сила.

Мойсей колись засвоїв подібний урок. Він отримав від Бога надзвичайно важке доручення: вивести народ із єгипетської неволі і привести його до Обітованої Землі (Вих. 3:10). Але Бог запевнив його: “Я буду з тобою” (Вих. 3:12).

Хоча наша життєва подорож не буває безхмарною, маємо гарантію Божої присутності. Як колись Ісус Христос сказав учням: “Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!” (Мт. 28:20).