Минулого літа ми з чоловіком відвідали Фоллінгвотер – будинок у Пенсільванії, спроектований архітектором Френком Ллойдом Райтом у 1935 році. Я нічого подібного раніше не бачила. Райт прагнув побудувати такий дім, який би органічно вписувався в ландшафт – наче він виріс там, – і архітектор досягнув своєї мети. Він побудував будинок прямо над водоспадом, а сам стиль будівлі відображає форму скелястих виступів неподалік. Наш гід пояснила, що саме забезпечує надійність всієї конструкції: “Вся вертикальна несуча частина покоїться на великих каменях”.

Почувши це, я мимоволі згадала відоме застереження, яке Ісус Христос адресував Своїм учням. Він сказав, що Його вчення – то надійний фундамент для їхнього життя. Якщо вони слухатимуться Його слів і застосовуватимуть в житті, то зможуть встояти серед будь-яких штормів. І навпаки, ті, хто чутимуть Його слова, але не виявлятимуть послух, схожі будуть на тих, хто побудували свій дім на піску (Мт. 7:24-27). Апостол Павло назвав Ісуса Христа “основою”, на якій маємо будувати Божу справу, щоб вона встояла (1 Кор. 3:11).

Коли ми чуємо слова Ісуса Христа і виявляємо їм послух, то будуємо своє життя на міцному фундаменті. Можна сказати, що наше життя тоді чимось схоже на Фоллінгвотер – прекрасне й духовно міцне, бо покоїться на Скелі.